Kuntosalilaitteiden takuu

Kuntosalilaitteet joutuvat päivittäin kovalle rasitukselle, ja määräaikaishuoltojen lisäksi niitä joudutaan välillä korjaamaan. Kuntokeskusyrittäjän on erittäin tärkeää huomioida laitevalmistajien myöntämät takuut laitteille – ne poikkeavat toisistaan hyvinkin paljon.

Vaikka kaikki valmistajat haluavat tehdä kuntosalilaitteensa mahdollisimman kestäviksi ja huoltovapaiksi, ei kaikilta rikkoontumisilta voida aina välttyä. Takuun ulkopuoliset korjaukset saattavat maksaa kuntosalin omistajalle hyvinkin paljon riippuen vian vakavuudesta.

Takuuaikana kuntokeskusyrittäjän ei kuitenkaan tarvitse huolehtia kustannuksista – rikkoontuneet laitteet menevät myyjän piikkiin aina niiltä osin, kun takuu on voimassa. Takuuehtoja on kuitenkin hyvin monenlaisia, joihin saliyrittäjän on syytä perehtyä ennen ostopäätöksen tekemistä.

Täystakuu

Täystakuu on nimensä mukaisesti takuu, joka kattaa kaiken – laitteen kaikki rakenteet, varaosat, matkakulut, työtunnit, aivan kaiken. Täystakuun aikana saliyrittäjän ei tarvitse avata kukkaroaan ollenkaan, vaan myyjä hoitaa korjauskustannukset täysimääräisesti. Täystakuu on kuntosalilaitteissa kuitenkin harvinainen.

Osatakuu

Osatakuu tarkoittaa takuuta tietyille, yleensä erikseen määritetyille varaosille. Jos esimerkiksi ylätaljasta katkeaa hihna ja se kuuluu osatakuun piiriin, toimittaa myyjä veloituksetta uuden hihnan, mutta veloittaa vaihtotyön ja matkakulut. Tämän vuoksi käsistään näppärä saliyrittäjä voikin tilata itselleen varaosan takuuna, ja vaihtaa sen laitteeseen itse, jos korjauskustannukset kasvaisivat tarpeettoman suuriksi.

Työtakuu

Työtakuu tarkoittaa mahdollista virhettä, joka syntyy esim. asennuksen yhteydessä tai vaihdettaessa jokin osa laitteeseen. Kyseiset virheet ilmenevät yleensä välittömästi asennuksen jälkeen tai sen yhteydessä, ja myyjä on vastuussa laitteen korjaamisesta veloituksetta. Kuntokeskusyrittäjän kannattaa siis ilmoittaa heti mahdollisista puutteista asennuksen / korjauksen jälkeen.

Slingshotin tuotteissa pitkät takuut

Slingshot tarjoaa tuotteilleen pitkiä takuuaikoja, sillä uskomme omien tuotteidemme laatuun. Pitkät takuuajat ovat merkki laitteiden luotettavuudesta ja pitkäikäisyydestä. Pitkien takuiden alaiset laitteet ovat myös houkuttelevampia vaihtoehtoja käytettyjen laitteiden markkinoilla.

Gymlecon laitteiden runkorakenteilla ja painopakoilla on elinikäinen takuu. Laakereilla, istuimensäädöillä, hihnapyörillä, kumikahvoilla sekä 300-sarjan hihnoilla on 10 vuoden osatakuu. Verhoiluosilla sekä 200-sarjan hihnoilla on vuoden osatakuu. Ensimmäisen vuoden ajaksi myönnämme kuitenkin Gymlecon laitteille aina täystakuun.

Core Health & Fitnessin tuotteilla (Star Trac, StairMaster, Nautilus, Schwinn) on myös pitkät takuuajat: runkorakenteilla 10 vuoden osatakuu, muilla osilla 2 vuotta pois lukien verhoiluosat ja kädensijat. Tämä tarkoittaa sitä, että verhoiluosien ja käsikahvojen ulkopuoliset viat ovat ensimmäiset kaksi vuotta täystakuun piirissä.

Kuntokeskusyrittäjän kannattaa perehtyä hyvin tarkasti myyjän edustamien laitteiden takuuehtoihin. Halvat laitteet yleensä rikkoontuvat herkemmin, ja niissä on usein myös heikommat takuuehdot, jolloin korjaus tai jopa laitteen vaihto jää useimmiten saliyrittäjän maksettavaksi. Arvokkaampien laitteiden elinkaarikustannukset ovat usein selvästi edullisempia, minkä lisäksi ne pitävät paremmin jälleenmyyntiarvonsa.

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiisi.


  Core House of Brands Logo Wall
  LMX_LOGO_WIT
  david
  gymleco_logo_horizontal_blue
  circefitness
  omnigym
  waffa